Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.03.08

Főhadnagy úr, mint keresztmama

Szeleczky Zita új szerepben mutatkozott be a Színházi Magazin, 1942/47-es számában.

Főhadnagy úr, mint keresztmama

No, nem kell megijedni, Mária főhadnagyról van szó. Mária főhadnagy úr, született Szeleczky Zita, a Fővárosi Operettszínház forró sikerének hősnője minap költözött új lakásába: a Gellérthegy oldalának egyik bűbájos villájába. A lakás ajtaján szerény kis névjegy jelzi: „H. Szeleczky Zita” lakik itt.
Amikor ceruzánkkal és fényképezőmasinánkkal hajnali tizenegykor rajtaütöttünk Zitán, a művésznőt primadonnai méltósághoz egyáltalán nem illő helyzetben találtuk. Matyó babákkal, mackókkal és villanyvonattal játszott. Közben pedig egy fiatalúr és egy még fiatalabb hölgy cibálta Zita haját, fülét és lábát. A történeti igazság kedvéért állapítsuk meg, hogy Zita - visszacibálta őket.

Zita két játszótársa Nagy Anikó úrhölgy és Jávor Zoltán úr volt. Mind a kettő Zita keresztgyereke, Anikó különösen nevezetes hölgy, hiszen Nagy Istvánnak, Nemzeti Színházunk és filmjeink kedves bonvivánjának és feleségének Haáz Jolinak a gyermeke. Iszonyúan szeretik egymást. De hát elképzelhető-e olyan keresztfiú és keresztleány, aki nem szereti a nagy primadonnát, amikor odahaza megrendelésre énekel, zongorázik, hintázik, hintalovagol és űz még számos olyan mesterséget, amelyből a felnőttek ki vannak zárva?

A remek hancúrozást csak egy undok felnőtt-találmány, a telefon zavarja meg, amelyről kiderül, hogy megint valami filmfelvételre hívja Zitát. Pedig számtalanszor bebizonyosodott, hogy otthon a hófehér báránybőrrel letakart díványon sokkal jobban lehet játszani, mint a filmgyárban.

Zita készülődése közben egy hatalmas képeslap halmazra mutat, amelyet most küld el a frontra és közben ezt mondja:
- A Színházi Magazin hasábjain üzenek mindenkinek, hogy civil levelekre mostanában nagy késéssel tudok válaszolni, mert minden időmet lefoglalja a frontlevelezésem. Naponta 30-40 tábori lapra válaszolok, ez pedig mindennél előbbre való, úgy-e?

Úgy látszik, ezt a magyarázatot Anikó és Zoli is elfogadja, mert megilletődött csendben nézi, hogy a keresztmami kezében tartott töltőtollal rejtélyes jeleket ír egy csomó képeslap hátára…


Forrás : Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet - MaNDA

 

12265900_923085614412791_7655742493046067538_o.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Hogy segíthet a csokoládé a fogyásban?

JaynieReese, 2018.11.17 20:12

Ideális esetben el kellene menniük a test nagyon gyorsan, csak úgy a gyógyulási folyamat előrehaladását őket gyorsan. Talán kérdezd meg magadtól, ha a gyógyszer valójában hoz valamit, vannak-e mellékhatások? Bactefort ára jól felszívódik, de mindig meg kell tenni, ha a kellemetlen érzés . A legtöbb ember alábecsüli a kockázatot, baktérium felvétele, vagy lépjen kapcsolatba a parazita. <a href=http://infazavr.org/lehetseges-megvasarolni-az-eco-slim-et-olcso-aron-gyogyszertarakban-magyarorszagon-velemenyek-es-ajanlasok.php>eco slim ára</a> Napi egyetlen pohárral való fogyasztással elkezd változni a test. Havonta akár 10–12 kg-ot is leadhat. Ez nem lehetetlen, bár nézetem szerint nagyon nehéz csupán egyetlen hónap leforgása alatt ennyit fogyni, nem beszélve arról, hogy egészségtelen is. Az orvosok szerint nem tanácsos havonta 4-5 kg-nál többet fogyni. Nézze meg az elégedetlen vásárlók véleményeit itt.